+3624485948 +3624485054

Mint mindenkinek, nekünk is van egy történetünk!

 

A száraz tények azok, hogy vaskerekes, és gumikerekes járművek alkatrészeinek gyártásával, felújításával, és teljes gyártásával foglalkozunk már 1979 óta.

Az is tény,hogy társaságunk sohasem részesült állami vagy önkormányzati támogatásban,pedig 1976 óta dolgozunk ugyanazon a telephelyen.

Ez azt is jelenti,hogy az adófizetők adóforintjait,adóeuróit nem használtuk fel saját céljainkra,társaságunk építésére.

Amit fejlesztettünk azt saját,családi forrásból tettük a cégünk megalakulása óta.

De – mint mindenki másnak – nekünk is van egy ennél sokkal izgalmasabb, olyan történetünk amiből megismerhet minket, a száraz tényeken túl.

Tátra

A Tátra, a név, ami mindenkinek mond valamit. A villamos, amin mindenki utazott. A villamos, amelyiket a mi cégünk szerelt, szervizelt, és ehhez gyártottuk, szabványosítottuk, honosítottuk az elektromos alkatrészeket, már 1981-ben. A Tátrát jellegzetes hangját, azt, ahogy zörgött, zötykölődött csak imádni lehetett.
Valószínűleg a Tátra miatt tudott a cégünk bővülni így 1980-as években a BKV már nagyon sok feladatot adott nekünk.

Metró, HÉV, Buszok,Fogaskerekű

A nyolcvanas évektől a BKV, és a MÁV is egyre több munkát adott nekünk. Ez volt az oka annak, hogy folyamatosan bővültünk, egyre rutinosabbak lettünk, egyre jobban értettünk a metróhoz (a régi orosz minden hibáját ismertük), a HÉV-hez és a buszokhoz is. Ahogy teltek az évek egyre több, és több alkatrészt gyártottunk kontratorokat, réz érintkezőket, ívoltó szarukat, invertereket, sőt, motorokat is felújítottunk tehergépjárművekhez,busz motorvezérlőket javítunk,alkatrészeket terveztünk át,honosítottunk, és váltottunk ki magyar gyártású olyan alkatrészre (például a Combino villamosok tükörbehajtóját) melyek hazánkban készültek, hazai munkaerővel, hazai alapanyagokból.

Kontaktor,Elektromos busz, Hidrogén Üzemanyagcellás és Vezető Nélküli Busz

 

Társaságunkat mindig fejlesztjük.Új pályázatokon indultunk, hogy bebizonyíthassuk azt, hogy egy kis helyi vállalkozás is képes először az ISO 9001:2000 majd az ISO 9001:2015 , ISO 14001:2015 szabványnak megfelelő Minőségirányítási Rendszert bevezetni, és annak megfelelően dolgozni, kivitelezni és megfelelni a Magyar Szabványnak.
Hazánk egyik meghatározó vas- és gumikerekes járműveket javító, alkatrészeket gyártó cége vagyunk.

Magyarországon az első hidrogén üzemanyagcellás csuklós autóbusz a mi tulajdonunk,terveink alapján készült el.

2020 június elején állítottuk össze 12 méter hosszú 55 fős hidrogénbuszunk terveit,alkatrészeit.

2020 Szeptemberére készül el a 6.8  méter hosszú,vezető nélküli buszunk prototipusa,ami gyalogos,forgalom,megálló felismeréssel és 68 km/h végsebességgel bír,akár manuális vezetéssel is.

2020 Novemberétől tudjuk szállítani a magyar GOLDiON E9 8.5 méteres elektromos buszunkat,magyarországi összeszereléssel.

Mára elmondhatjuk,hogy a világ legnagyobb vezető cégeivel dolgozunk együtt van kizárólagosságunk Európában a hidrogén szektorban,legyen az hidrogén üzemanyagcella,vagy hidrogén elektrolízer,hidrogén üzemanyagtöltő állomás,vagy akár hidrogén drón,hidrogén üzemanyagcellás busz,elektromos gyorstöltő.

Természetesen jó visszaemlékezni arra,amikor 47 évvel ezelőtt,  6 évesen,először eljöhettem erre a telephelyre.

Sokat változott azóta a világ és a telephelyünk is.Ez mind nem jöhetett volna létre a munkatársaink nélkül.

Kovács Ferenc  (Tulajdonos-Ügyvezető,Az Első Nemzetközi Hidrogén Repülés Társaság alelnöke)